Ieder jaar moet je als horecaondernemer er weer voor zorgen dat je terras er tiptop uitziet. Er is waarschijnlijk de gehele herfst en winter niet naar omgekeken, waardoor het wel een opknapbeurt kan gebruiken. Je wilt ten slotte dat je terras er uitnodigend uitziet, aangezien dit het eerste is wat klanten zien als ze langslopen. Ben je benieuwd wat de 5 terrastrends zijn? Lees snel verder.

Terrasschermen 

De Nederlandse zomers zijn nou eenmaal niet altijd even warm, stabiel en droog. De ene week kan het ruim 30 graden zijn met de hele dag zon, terwijl het de week erna slechts 15 graden is met regenbuien en een koude wind. Gelukkig zijn er horeca terrasschermen. Er zijn heel veel soorten, maten en vormen terrasschermen. Je denkt nu vast dat terrasschermen er lelijk en groot uitzien, maar niets is minder waar. Ook voor de wat kleinere terrassen zijn er passende terrasschermen. Sterker nog, horeca terrasschermen zijn niet alleen functioneel, ze geven je terras ook meer uitstraling. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een knusse sfeer. Een leuke trend dus voor ieder terras!

Sfeervolle verlichting 

Investeren in sfeervolle verlichting op het terras is altijd een goed idee. Een slecht verlicht terras ziet er totaal niet uitnodigend uit, waardoor klanten al snel door zullen lopen naar de concurrent. Verlichting hoeft daarnaast niet heel duur te zijn. Je kunt kiezen uit diverse soorten, maten en kleuren verlichting. Kies de verlichting die bij jouw onderneming past. Ga bijvoorbeeld voor sfeervolle kaarsen op tafel, hang leuke lampjes onder de parasol en plaats staande lampen aan de zijkant van je terras.

Terrasverwarmers

Met terrasverwarmers kun jij de wat koelere avonden ook aangenaam buiten maken. Niet alleen de avonden trouwens, ook het gehele terrasseizoen kan verlengd worden met behulp van terrasverwarmers. In de avond borrelen met wat vrienden of in de ochtend opstarten met een kopje koffie, het is toch heerlijk om dat op het terras te doen? Een terrasverwarmer kan aan een parasol gehangen worden, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een heater. Deze is op iedere gewenste plek op het terras te plaatsen.

Een terras voor iedereen

Je wilt natuurlijk dat het terras de hele dag goedgevuld is. In de ochtend mensen die een kop koffie komen drinken, in de middag wordt er geluncht, in de avond wordt de dinerkaart tevoorschijn gehaald en daarna kan er de rest van de avond geborreld worden. Zoveel verschillende klanten met zoveel verschillende wensen. Speel daar op in door middel van divers meubilair, denk aan hoge krukken voor in de avond en een loungeset voor in de middag.

Parasols bedrukken

 Parasols op je terras maken het helemaal af. Je kan voor de standaard parasols gaan in een effen kleur, maar je ziet ook steeds vaker parasols op terrassen die bedrukt zijn. Je kunt je parasols bedrukken met bijvoorbeeld het logo en/of de naam van je horecaonderneming. Het zorgt voor herkenbaarheid en ziet er ook nog eens mooi uit. Vandaag de dag zijn er diverse druktechnieken mogelijk, waardoor eigenlijk alles wat je wil op de parasols bedrukt kan worden. Ook parasols zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens functioneel. Waait er een regenbui over? Dankzij de parasols kan iedereen gewoon blijven zitten. Zelfs in de avond wanneer het wat frisser wordt, is een parasol superhandig. Hang er parasolverwarming aan en niemand zal het meer koud hebben. Zeker weten dat de overige terrassen jaloers zullen zijn op jouw terras.

Met deze 5 trends ziet jouw terras er gegarandeerd op en top uit. Laat dat zonnetje maar stralen!

 

 

Hulp of advies nodig?

Vraag het en ik regel het!

Xterior +31 495 745961