Een horecaterras runnen in Nederland: een prachtig vak, maar het brengt aardig wat verantwoordelijkheid met zich mee. Dat jij elke gast in de watten legt met heerlijke koffie, de beste wijnen en lunch, borrelhapjes en diner staat buiten kijf. Maar hoe zit de gast erbij? Met ons veranderende klimaat is het elke keer maar weer afwachten wat het weer gaat doen. Toch wil je, mooi weer of niet, het liefst elke dag elke stoel bezet hebben. Met de juiste materialen vergroot je de kans op een weerbestendig terras, waar het immer goed toeven is. Lees hier welke mogelijkheden er zijn.

Een nieuw seizoen, terrassen-time!
De lente zit weer in de lucht! Heerlijk. Dat betekent: klok een uurtje vooruit zetten, grote voorjaarsschoonmaak, rokjesdag, maar vooral: terrasje pakken! Wat is er fijner dan in het zonnetje zitten met een cappuccino of een wijntje? In Nederland kan het op bijna elke straathoek. In het voorjaar stromen de terrassen dan ook vol zodra de eerste zonnestralen zich aandienen. En we zijn kritisch: jaarlijks wordt er zelfs een heuse Terrassentrofee uitgereikt aan de eigenaar van het beste terras. Maar trofee of niet, voor de horeca-ondernemers houdt dit in dat de buitenboel sowieso perfect voor elkaar moet zijn. Beschutting tegen wind, zon en het in Nederland traditionele druppeltje regen moeten optimaal zijn.

Uitschuifbaar horeca terrasscherm op elke ideale hoogte
Frisse wind komt ook in het voorjaar en de zomer veel voor. Een afknapper wanneer je net aan een fris lentebiertje zit. Check daarom het X-up Schuifscherm: een stijlvol horeca terrasscherm dat in elke gewenste hoogte tussen 100 en 220 cm kan worden gezet. Door middel van een semi-permanente inground montage is dit scherm, dat vervaardigd is uit een 2 segmenten gelaagd glas, makkelijk neer te zetten en weg te halen. Maximale flexibiliteit! Het houdt de warmte op je terras, de wind buiten de deur, en is daarom ideaal voor alle seizoenen. Ze zijn op maat verkrijgbaar met een maximale breedte van 200 cm.

Stevige en chique horeca parasol voor elk terras
Het is niet professioneel, bijzonder rommelig en amateuristisch zelfs, als je bij elk dreigende buitje of windje je hele terras moet gaan ombouwen. In allerijl parasols inklappen en weghalen terwijl het misschien over een half uurtje weer heerlijk weer is: dat kost dure tijd en ziet er nogal klunzig uit. Je wilt de boel het liefst laten staan. Daarom zijn wind- en stormvaste parasols een must. De horeca parasol van Xterior is naast stevig ook erg mooi om te zien. En omdat wij ze ook op maat leveren, is het raadzaam ook eens een kijkje te nemen bij onze parasols. Rechthoekig, vierkant, rond, vrijhangend: Xterior komt bij je langs, denkt met je mee, geeft advies, ontwerpt én monteert de ideale terrasparasol voor jouw etablissement. Ze zijn UV-bestendig en als je dat wilt, drukken we jouw logo er keurig op; stel je eens voor wat dat uitstraalt.

Horeca zonnescherm, ook bestand tegen zware regen
Soms is het handiger, of mooier, om te kiezen voor een zonwering. De Gastro Sunrain is inklapbaar, oersterk en windvast. Ja, ook zware regenval kan hij makkelijk hebben: het unieke ontwerp zorgt voor een regelmatige waterafvoer en laat geen waterzakken ontstaan. Je gast zit bij regen droog en bij zon is hij optimaal beschermd. Het enige dat verbrandt is misschien de sambuca, of de vuurfontein op het toetje. Een absolute uitkomst dus, de beste oplossing voor elk terras.

Andere tips om je gasten een optimale terraservaring te bezorgen
Staat alles klaar? Parasols, windscherm, zonwering? Dan is het tijd om je horecaterras verder te optimaliseren. Over je menukaart gaan we het niet hebben: die vul je zo mooi mogelijk in. Ook je drankjes zijn smaakvol geselecteerd, evenals je personeel, dat goed opgeleid en voorbereid is. Maar heb je aan de routing gedacht, bijvoorbeeld? Looplijnen voor personeel en gast (houd rekening met rolstoelen en kinderwagens!) moeten goed uitgezet worden, en denk goed na over je verdere indeling. Het is ook klantvriendelijk als meteen duidelijk zichtbaar is hoe de routes naar bar, toilet etc. lopen. Verder denk je aan de bestrijding van insecten, zet je sfeervol meubilair neer en heb je iets verzonnen dat jouw terras uniek maakt. Een buitenbar, of een steenoven voor je eigen pizza’s misschien? Die zijn makkelijk zelf te maken, kijk eens op YouTube hoe je dat doet. En door zelf sfeervolle kaarsjes, plantjes en menuborden met daarop de specials uit te zoeken of zelf te maken, ontstaat het terras dat jij in je hoofd hebt. Ga niet teveel mee met terras-trends. Door je terras in te richten met dezelfde smaak als waarmee je je parasols en schermen hebt uitgekozen, creëer je jouw eigen, unieke sfeer. We wensen je goeie zaken tijdens een prachtig zomerseizoen!

 

Hulp of advies nodig?

Vraag het en ik regel het!

Xterior +31 495 745961